lördag 26 november 2011

El cigg - ett sätt att spara pengar och dra ner på vanliga ciggaretter

Dem flesta som läser detta kommer nog först att tänka "vilken blåst tjej. Sånt där fungerar ju inte och bara kostar pengar"

Jo men klart som fan det kostar pengar. Allt kostar väl pengar? Men allt är relativt, och dessutom är det mycket billigare än vanliga cigaretter.Och fungerar? Jodå det gör dem. Jag brukar normalt röka ca 10 (vanliga) cigg om dagen, men sedan jag fick låna en elcigg av min svärfar så är jag nere på 2-3 (vanliga) cigg per dag, och idag har jag inte rökt en enda vanlig cigg. endast elcigg.

Fördelarna med elcigg är att man kan röka det var som helst. Det luktar ingenting, påverkar ingen annan, man kan altså röka det inomhus, till och med på flyget.


Sen är jag ju ammy och var tvungen att prova något konstigt. Så jag har faktist köpt och fyllt ett munstycke med jordgubbssmak, och det blir som en blandning mellan vattenpipa och cigaretter. En lite rolig grejj.

Det ser ju faktist ut som en vanlig cigg, den är bara lite tjockare och väger självklart lite mer iom att den går på batteri. Här är det inget papper längre. En elcigg går att ladda ca 300 gånger och munstyckena går att ta mellan 3-400 bloss på, sen kan man fylla på dem med ny vätska och do it all over again. Vätskan som man fyller på ciggen med innehåller för det mesta nikotin, och när man köper paketet är dem oftast redan fyllda med 18mg nikotin, som motsvarar marlbmoro. Sen kan man köpa 11 - 16- 24 mg. En bra ide är att nog att börja högt och sedan trappa ner efter ett tag och ta lägre mg. Jag börjar med 24 mg som motsvarar filterfria marlboro. Kommer om ett tag att trappa ner till 16 mg som är lite svagare än marlboro. efter ett tag går jag nog ner till 11 som nog blir som light, och sen ska man nog kunna sluta helt, eller köpa nikotinfri för att sen lära sig av det helt.

Självklart tror jag inte att jag kommer att sluta röka vanliga cigaretter direkt, men rom byggdes inte på en dag, och jag är beredd att prova elcigg för att se om det kanske iaf kan hjälpa mig att dra ner på dem vanliga cigaretterna, eller kanske till och med sluta helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar