tisdag 18 mars 2014

"Vilket var en besvikelse för mig då jag kom med bakelser och en blomma till dig"

Idag har jag mått riktigt bra!
Dagen började tidigt. Alarmet ringde 05,55 och redan då låg jag vaken och tittade upp i taket. Kan säga att jag är väldigt förvånad över mig själv då jag inte somnade för än runt 01-01,30 tiden inatt. Men pigg som en igelkott gick jag upp ur sängen och raka vägen in i duschen. Vi behöver ju inte gå in i detaljer vad som pågick där inne =)

Föna håret, klädde på mig, och lite smink, sen va jag färdig för att sticka. Morgonen innehöll Samsung utbildning för den kommande Galaxy S5an, på Grand Hotell här i lund from 08:00 med mina favorit pågar från Samsung. Där efter begav jag mig bort till jobb för att öppna butiken och påväg dit gick "Walking on Sunshine" på repeat i mina hörlurar. I mitt sinne peppade jag upp mig själv mer och mer och precis innan jag gick in i på jobb så sa jag till mig själv "Detta kommer bli en awesome dag!" Väl inne på jobb sattes det igång musik, kaffet sattes igång och jag gjorde mig redo för att öppna butiken.

 10:00 Var det dags för öppning och nästan direkt hade jag dagens första kund. En lite äldre kvinna som hade fått ett nytt simkort av sin operatör, men som hade lyckats tappa bort pinkoden. Henne man hade då sagt till henne i morse att hon skulle gå och prata med den jätte trevliga tjejen borta på Mårtenstorget.

         Enligt henne själv så hade mannen sagt "Gå bort till butiken på Mårtenstorget, och prata med den korta, rödhåriga tjejen med de rosenröda kinderna. Hon kommer att hjälpa dig"

Självklart hjälpte jag ju kvinnan och hon var mer än tacksam när hon gick där ifrån. Hon berättade att hennes man hade handlat av mig i den butiken för ungefär 3 år sedan, när jag precis var ny på jobb. Och att han hade varit så himla lycklig när han hade stött på mig där igen för några veckor sedan för att jag alltid hade varit så snäll och artig mot honom. Han hade aldrig fått så bra service. 

I mitt huvud har jag ett svagt minne av mannen, och vad jag kan minnas så var de problemen han hade med sitt mobila behov inte så enkelt, men att jag hade löst det ultimata till honom. 

Efter att jag hade hjälpt kvinnan och hon hade tackat mig, säkert 1000 gånger, så sa vi adjö och på återseende. Hon berättade även att hon skulle berätta för alla i deras familj och alla deras bekanta att dom skulle gå till mig, för hos mig fick man så himla bra service.   Något som värmer mig gott om hjärtat.  Där efter svärmade det in en liten del kunder, men inget märkbart. För än lite i 11a tiden, då kvinnan från morgonen dök upp igen. Hon hade då varit inne på Ramklints Café som ligger nästan vägg i vägg med oss, där hon hade köpt en takeaway kaffe och en fralla till mig.. Hon hade tyckt så synd om mig som stod ensam i butiken så där på förmiddagen, så hon tyckte att jag skulle få i mig lite frukost. Jag tackade hjärtligt och blev så glad att jag gick runt disken och gav henne en kram. Hon blev nog lite rörd av att jag var så tacksam då jag nästan kunde tycka mig se en tår och en glimt i hennes ögon. Jag önskade henne hjärtligt välkommen tillbaka och det garanterade hon att hon skulle.

Där efter hände nog inget märkbart under timmarna. Kunder kom och gick. Chefen och jag gjorde våra vardagsrutiner, och dagen flöt på nästan som vanligt. Det var nästan som en vanlig dag igen.
Fram tills jag satt på bussen hemåt, efter jobb, och jag tittar igenom min arbetsmail, och får då se ett mail i från mannen till kvinnan jag hade haft inne under dagen. Ett mail som skulle få mig till att må så mycket bättre, och göra mig så himla glad. Jag måste till och med erkänna att det kom en eller annan tår då jag läste igenom detta.
Mailet löd:

"Godkväll Annelie. 
  Jag vet inte om du minns mig, men jag var inne hos dig i butiken på Mårtenstorget i början av året 2011. Jag var då helt rudisk på mobilabonnemang och mobiltelefoner, men hade ett stort behov av det då jag hade skaffat mig arbetskontakter utomlands. Även om du var ny på ditt jobb, så gjorde du ett tappert försök att hjälpa mig få det som skulle passa mig bäst. Du ställde många grundliga frågor och tog dig tid till att titta igenom olika exempel på lösningar till mig. Jag kommer ihåg att vi stod och pratade en bra stund om för och nackdelar, innan vi beslutade oss för vad som var bäst för mig. 
Jag återbesökte butiken någon månad där efter, för att då få reda på att du flyttat till en annan butik, vilket var en besvikelse för mig då jag kom med bakelser och en blomma till dig, som tack för all din hjälp. 

Men så en dag, i Januari i år så stod du där i butiken igen. Jag fick ännu en gång en utmärkt service, och kom senare under dagen in med en kaffe till dig. (Hoppas den smakade gott?) 
Idag har min fru varit inne hos dig i butiken då hon tappat bort pinkoden till sin telefon. När hon hade varit hos dig ringde hon hem till mig och berättade att du var där, och varit lika vänlig som alltid. Då bad jag henne att gå in på Ramklints Café och köpa lite frukost till dig och att hon skulle berätta för dig hur tacksamma vi är för all hjälp vi fått av dig. 
Du ger alltid bra service, och förklarar väldigt grundligt för oss lite otekniska personer, även om jag kan tänka mig att för dig så är det självklart. 
Du är en utav de bästa säljarna jag någonsin träffat. Jag hoppas att vi ses igen, och att du alltid kommer att fortsätta vara lika artig, hjälpsam och serviceinriktad som du alltid varit.

Med Vänliga Hälsningar
Nils Åke"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar