fredag 29 augusti 2014

Test, Ricinolja Dag 1.

Jag och min väninna Cilla, brukar få för oss att prova lite skönhetsgrejer ibland.  I början av sommaren tvingade hon mig att prova en ny sorts BUS ,brun-utan-sol, men det var ett projekt vi la ner redan efter en vecka då jag själv upplevde att man blev väldigt fläckig och torr i huden. I Juli provade Cilla en ny produkt för att bleka tänderna, vilket faktiskt fungerade rätt bra, även om hon är rökare. Och denna gången är det min tur.
Denna gången ska vi prova ett sneaky sätt att få längre hår på. Ricinolja. Ricinolja går att köpa lite över allt, tex på apotek och hälsokost affärer och kostar runt en 50lapp. Ricin brukar oftast kännas igen som ett husmorsknep, med laxerande effekt. Men på senare år har oljan även blivit känd för att kunna sätta igång  hårväxten. Självklart växer inte håret 20 centimeter över en natt, utan precis som allt annat så krävs det lite uthållighet och underhåll. 

recinolja.se hittar vi följande text:

#Ricinolja är en naturlig olja som kan användas för att göra ditt hår längre. Ricinoljan har länge använts som ett milt laxermedel, men under de senaste åren har det blivit mer populärt som en hårvårdsprodukt. I andra delar av världen har ricinolja länge varit känd för sin förmåga att skydda och vårda hår.Tack vare sin unika sammansättning av essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler stimulerar ricinolja hårsäckarna och ger ger håret alla de näringsämnen som hårbotten behöver för att det ska bli långt och vackert. Om du vill att håret ska växa snabbare och få en bättre lyster så är ricinolja den perfekta hårvårdsprodukten för dig. Oljan förbättrar hårets egenskaper på en mängd olika sätt: 
 • Håret växer snabbare 
 • Håret blir glansigare och får en bättre lyster
 • Håret ser fylligare och större ut
 • Håret känns mjukare och lenare
Ricinolja gör håret längre genom att stimulera hårsäckarna till bättre hårväxt och tillföra de näringsämnen som håret behöver för att kunna bli långt, fylligt och glansigt. Om du har torrt eller skadat hår bidrar även ämnena i oljan till att göra håret mjukare och friskare. Till skillnad från andra oljor för håret ger ricinolja ingen matt yta på håret efter användning, utan behåller istället hårets glans. Att använda behandlingar med ricinolja regelbundet gör att du kan hålla din hårbotten i den miljö som ger håret bäst möjligheten att växa snabbt.
För bästa resultat bör håret behandlas med ricinolja 1-2 gånger per vecka. Det säkerställer att effekten av oljan blir varaktig och håret inte förlorar sin lyster. Här nedan finns en enkel behandling med ricinolja som går snabbt att göra. Beroende på hur stort hår du kan det gå åt 2-4 matskedar ricinolja per behandling. Behandlingen kan med fördel göras på kvällen innan du går och lägger dig, så att du kan få nöjet att vakna med ett mjukt och lent hår på morgonen.

Hur används ricinolja?

 1. Häll upp cirka en matsked ricinolja i ena handen.
 2. Värm upp oljan genom att gnida händerna mot varandra. Detta gör oljan mer lättarbetad.
 3. Massera noggrant in oljan i hela hårbotten. Ta mer ricinolja om det behövs.
 4. Dra fingrarna från hårbotten ut till topparna så att oljan når hela håret.
 5. Linda in håret i en plastpåse, handduk eller liknande så att oljan håller värmen.
 6. Låt oljan sjunka in i håret under cirka 30 minuter. Gärna längre.
 7. Ta av handduken och tvätta ur den överflödiga oljan.
För att tvätta ur oljan bör schampo och balsam användas. Tvätta först håret med schampo. Massera därefter in balsam i håret, låt det verka i 10 minuter och tvätta sedan ur det som vanligt. Om oljan inte har försvunnit kan samma metod upprepas en gång till. Ricinolja är en väldigt fet olja som beroende på vilken hårtyp du har kan vara svår att få ur håret efter en behandling. Ett sätt att underlätta tvätten efteråt är att blanda ricinoljan med till exempel hälften oliv- eller kokosolja innan du smörjer in det i håret. Testa dig fram med kombinationer med olika oljor om du upplever att behandlingar med enbart ricinolja är svåra att tvätta rent. Det går alltid att hitta en kombination som fungerar bäst för just dig, oavsett vilken typ av hår du har!"
Ja så då är det väl bara att prova på då. Jag har även lovat Cilla att lite då och då, någon gång i veckan använda Ricinoljan på ögonfransarna, då det visst också ska funka. Dag 1 i dag, blir kul att se när man kan märka av resultatet =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar